Vegan tattoos – hoe vind je een vegan tattoo artiest? (en is vegan tatoeëren sowieso mogelijk?)

Als je eenmaal het besloten om helemaal vegan te gaan leven, moet je aan een hoop dingen denken. Dierlijk materiaal wordt bijvoorbeeld in veel producten verwerkt (ook waar je het helemaal niet in verwacht). Neem nou tattoo inkt. Hier kan ook een dierlijk bestanddeel inzitten. Dat verwacht je toch niet zo 1-2-3? Het is dus opletten geblazen! Als je als veganist een tattoo wilt laten zetten, zorg dan dat je zeker weet dat de inkt alleen uit pigment, glycerine en water bestaat. Vraag je tattoo studio waar de inkt precies uit bestaat of ga naar een echte vegan tattoo artiest, dan weet je zeker dat je goed zit.

Kijk uit met tattoo sessies in het buitenland!
Goed nieuws voor dierenvrienden! In 2009 zijn tatoeage inkten en permanente Make Up min of meer gereguleerd. Door deze regelgeving mogen de meeste producten die op dierlijke basis zijn gemaakt niet meer worden verwerkt in tattoo kleuren (inkt). Een bekend dierlijk ingrediënt is glansmiddel.
Wie in Belgie of Nederland tatoeëert mag alleen nog maar kleuren gebruiken die voldoen aan de juiste certificering. Dus als jij jouw tattoo, in een officiële studio, laat zetten, dan kun je er echt op vertrouwen dat het helemaal goed zit met de kwaliteit van de kleuren. Die zijn echt diervrij.

Als je eenmaal het besloten om helemaal vegan te gaan leven, moet je aan een hoop dingen denken. Dierlijk materiaal wordt bijvoorbeeld in veel producten verwerkt (ook waar je het helemaal niet in verwacht). Neem nou tattoo inkt. Hier kan ook een dierlijk bestanddeel inzitten. Dat verwacht je toch niet zo 1-2-3? Het is dus…

Als je eenmaal het besloten om helemaal vegan te gaan leven, moet je aan een hoop dingen denken. Dierlijk materiaal wordt bijvoorbeeld in veel producten verwerkt (ook waar je het helemaal niet in verwacht). Neem nou tattoo inkt. Hier kan ook een dierlijk bestanddeel inzitten. Dat verwacht je toch niet zo 1-2-3? Het is dus…

Leave a Reply

Your email address will not be published.